Kursportalen

Vid Newmaninstitutet använder vi systemet Moodle för våra kursportaler för bl.a. distanskurser. Här ges en kort introduktion till hur systemet fungerar.

Var finns kursportalerna?

  • Gå till www.newman.se. Uppe till höger på startsidan finns symbolen moodle32. Klicka på den, så kommer du till sidan med förteckning över alla aktuella kurser.
  • Klicka på namnet på din kurs.

 

Registrering

För att komma åt materialet på kursportalen för din kurs måste du ha ett konto i Moodle-systemet. Om du redan varit registrerad för en kurs loggar du in med samma användarnamn och lösenord som tidigare. (Lösenordet kan inte återställas om du glömt det.)

Skaffa dig ett konto genom att följa anvisningarna till höger på den sida du kommer till när du klickat på kursnamnet. När du fått ditt konto bekräftat via e-post kan du logga in på kursen genom att fylla i dina uppgifter till vänster på inloggningssidan.

 

Första gången: kursnyckel

Första gången du loggar in på en kurs fyller du också i den kursnyckel du fått av läraren

 

Huvudsidan

När du loggat in kommer du till huvudsidan för din kurs.

Redigera dina personuppgifter i DELTAGARE, överst i menyn till vänster. Där kan du också skicka direktmeddelanden till läraren och övriga kursdeltagare. I mittenfältet finns allt tillgängligt kursmaterial.

FORUM betyder en plats där meddelanden till alla ges och diskussioner kan föras.

Nyhetsforum används bara av läraren.

I Allmänt forum kan alla skriva inlägg och diskutera.

I de olika rutorna i veckoschemat ligger inspelade föreläsningar, illustrationer, textmaterial osv. Där kan också finnas fora som alla ska delta i.

Inlämning av skriftliga uppgifter

Alla skriftliga uppgifter på Newmaninstitutets kurser ska lämnas in via ett system som heter Urkund, som utför plagiatkontroll. Uppgifterna skickas som bilaga (OBS.) till e-post till läraren på en adress av typen fornamn.efternamn.newman@analys.urkund.se  eller lämnas in direkt på kursportalen, om där finns en länk med en inlämningssymbol:
Slutex

Kursutvärdering

Efter avslutad kurs gör du alltid en kursutvärdering. Denna är en chans för dig att ge synpunkter på kursen, och en stor hjälp för Newmaninstitutet i det kontinuerliga arbetet med att förbättra och utveckla kurserna.

 

Får du problem med din inloggning, kontakta dan.parsjo@newman.se

banner3